PETRA MWARO FOTOGRAFIE

About me

‘’Ik zie mijzelf echt als een solist, ik had dus ook nooit verwacht dat het werken met zoveel verschillende mensen voor mijn lens, mij zo goed af zou gaan.’’

Petra Mwaro fotograaf
Petra Mwaro fotograaf
Petra Mwaro fotograaf

Mijn naam is Petra Mwaro-Jansen. Als kind wilde ik kok op een cruiseschip, etaleur of cameraman worden. Het is maar goed dat ik die chef-kok droom snel heb laten varen, want als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het koken.

De interesse voor beeldvorming en presentatie zat er als kind ook al in en is al die jaren gebleven.
Van wie ik dat heb, is onduidelijk want ik kom uit een arbeidersfamilie waar creativiteit niet met de paplepel is ingegoten.

Toch zou je kunnen zeggen dat ik al mijn hele leven bezig ben met compositie, styling en presentatie. Na mijn opleiding ‘etaleren & decoreren’ heb ik +20 jaar gewerkt in visual merchandising en marketing. In die jaren heb ik geleerd en ervaren hoe belangrijk het hebben van liefde voor je vak is. Ik geloof oprecht dat als je iets met liefde en passie doet, je dat terug ziet in het eindresultaat.

Al vanaf de start van mijn opleiding ‘Etaleren & Decoreren’ was het kijken door de ogen van de lens, mijn tweede natuur. Ik deed daar vrijwillig mee aan fotografie clubs en had een eigen DoKa in mijn studentenflat.

In mijn onderbewuste was fotografie altijd op mijn pad. Of het nou ging om de styling en presentatie van een bepaald product of het gehele proces van een out of home marketing campagne; fotografie en beeld hebben altijd centraal gestaan in mijn carrière.

In 2018 besloot ik mijn passie en talent voor fotografie te combineren en startte ik mijn opleiding voor fotograaf aan de school voor fotografie in Utrecht.  In 2020 studeerde ik af met lovende beoordelingen.

Inmiddels heb ik een duidelijke eigen stijl ontwikkeld. Deze zie je terug in al mijn werk.
Ik heb een studio aan huis in Almere, maar ik fotografeer ook op locatie.